Ekoweb.

I brist på annat söker jag runt på internet (jag väntar på att min bil ska bli lagad, den ramlar sönder och just nu hade ett rör gått av, så det har ringts till skroten för att försöka hitta något, jag vet inte hur det går och hoppas att Gud sänder mig en trisslott så jag kommer med i TV4 och kan säkra min månadsinkomst de närmaste 25 åren så jag får råd att köpa en bil, en kombinerade biogas- och etanolbil, om det finns).

Jag ramlade in på Ekoweb som verkar ha den mesta uppdateringen om ekologisk mat som kan tänkas finnas. Det finns en hel massa artiklar att läsa om man är intresserad av nyheter inom mat.
Såhär beskriver de sig själva "Ekoweb är en oberoende hemsida som bevakar den ekologiska marknaden. Främst i Sverige, men bekakning sker också internationellt med týngdpunkt på de största marknaderna som finns i Tyskland, England och USA. Nyhetsuppdateringen sker dagligen. I snitt pubiceras åtta nyhetsnotiser och ett reportage i veckan."


//Marie


Bloggnamnet.

Maritheeko står för MARIe THErese EKOlogisk.
Den står för oss och vad den är, eller vad vi vill guida till. Min syster frågade precis om det var en drink, det låter tydligen som det tyckte hon. Kanske ska man uppfinna en sådan? Lite ekologisk gin (om det finns) blandat med krossade ekologiska björnbär, en skvätt ekologisk Kahlua (när det kommer), krossad is i ett whiskeyglas och garnera med citronskal. Låter det som något? En drink för framtiden.


//Marie

EkoPark - sommartips.

Jag lyckas komma åt internet hela tiden och skriva kan jag inte hålla mig borta ifrån. E-nummersguiden är påbörjad med en hel massa material som ska läsas in, en artikelserie ska det bli. Jag funderar på att söka till journalistprogrammet sedan, eller förskollärare, men just nu jobbar jag på som servitris/städ och en dag stod jag nere i receptionen för att uppdatera mig om dagen. Då kom en kvinna med broschyrer om en EkoPark belägen i Strömstad.

Än har jag inte hunnit med ett besök dit, men inträdet ligger på 20 kr/person och för endat 20 kr till kan man få en guidad rundtur. Har ni vägen förbi Strömstad och kusten i sommar kan det klart vara värt ett besök. Ska uppdatera när jag varit där, antagligen nästa måndag.


Och på tal om naturställen, har ni hört om Tingvalls Eko? Det är beläget i Bullaren, cirka 40 minuter från Strömstad och 15 minuter från Tanum. De har en trädgård man kan vandra runt i och ett sommarcafé, men de har nog mestadels koncentrerat sig på konferenser, men man kan även åka dit för sig själv eller med familjen.


//Marie

Hotellfrukost.

I onsdags lyxade jag och en arbetskollega till vår morgon med en frukostbuffé på Strömstads Spa vilket är ett Quality Hotel. När vi kom dit skyltades det stolt med ekologisk frukost och buffén visade på såväl ekologiska basvaror som mjölk och fil, men även brieosten hade en grön skylt. Nu vet jag inte om alla Quality Hotel har samma inriktning för miljön, men jag hoppas verkligen det.


Sedan måste jag dock påpeka att man inte ska stirra sig blind för ekologiskt. Ska man köpa äpplen så välj hellre de svenska än de ekologiska från Argentina, för ett exempel. Nu vet jag inte riktigt om jag menar att de ska märka ut på en buffé exakt från vilka länder all mat kommer ifrån, men kanske är det ett bra naturligt val att välja närmare producerat än hitfluget?//Marie


E-nummer.

Jag lever utan internet i skogen på kusten i Sverige och har inte tid att skriva på sommaren. Jag är ledsen för det, men återkommer i höst. Ska skissa på E-nummergudie under sommaren.


Förresten, såg ni nyheterna i morse?
De tog upp att det ska skriva ut om till exempel godis innehåller azofärgämnen, som kan vara skadliga och allergiframkallande, och detta var tydligen ämnen som var förbjudna i Sverige innan vi gick med i EU, om jag förstod det rätt. Det enda E-nummer de tog upp som exempel var E110, så akta er för det. Och alla andra E-ämnen så gott det går.


Vill ni nå mig kan ni göra det på min mail: marie_persson3@hotmail.com
Ha en trevlig sommar och midsommar!
Själv ska jag fira min 20årsdag med en flaska ekologiskt vin efter jobbet ikväll.


Men kommer jag åt internet en längre tid så kommer kanske inlägg att ploppa upp.//Marie

RSS 2.0